Abstract
אלת המסטיק (Pistacia lentiscus), שיח ים תיכוני נפוץ בישראל, נודע בעולם העתיק כמקור להפקת שרף המכונה 'מסטיכי'. מקורות היסטוריים רבים מזכירים את השימוש בשרף המסטיק לצורכי רפואה וקטורת. ישנם אף רמזים לכך שהוא הופק בארץ ישראל בתקופת המשנה והתלמוד. הפקת מסטיק באופן מסחרי מתקיימת כיום בעולם רק בדרום האי כיוס שביוון. במהלך המחקר תיעדנו באי זה את הפקת השרף באופן מסורתי. מידע זה שימש לניסוי מדגמי שערכנו על עצי אלת המסטיק שבתחום היישוב נווה צוף שבדרום השומרון. התוצאות הראו שקיימים פרטים, שלאחר תהליך בירור וטיפוח, ניתן להפיק מהם שרף בכמות ניכרת יחסית.
Translated title of the contribution | Lentisk Gum Tree: Production in Isreal following the Greek Model |
---|---|
Original language | Hebrew |
Pages (from-to) | 225-236 |
Number of pages | 12 |
Journal | במעבה ההר |
Volume | 8 |
State | Published - 2018 |
IHP Publications
- ihp
- Agriculture
- Agriculture -- History -- To 1500
- Chewing gum
- Pistacia
- אלה (עץ)
- גומי לעיסה
- חקלאות
- חקלאות -- היסטוריה -- עת עתיקה
- נווה צוף (יישוב)
- Ḥalamish (West Bank)