Abstract
המאמר סוקר מקורות טקסטואליים מגוונים בתרבויות שונות החל מהעת העתיקה ועד למאה התשע עשרה, המעידים על ההכרה וההערכה הרבה שהעניקו הקדמונים לעגור. המאמר מתמקד בכשרות העגור האפור (Grus grus), עוף בר ומבוית הידוע בתרבות האנושית. יש לכך רמזים בקרב חכמי הראשונים אגב דיונים הלכתיים על טרפות בעקבות דריסה בציד וגם בספרי רפואה ודיאטה. המאמר אף מציג ניתוח אנטומי שנערך בעגור על מנת לבחון את סימני כשרותו כפי שמובא בהלכה היהודית.
Original language | Hebrew |
---|---|
Number of pages | 14 |
Journal | JSIJ: כתב עת אלקטרוני למדעי היהדות |
Volume | 16 |
State | Published - 2019 |
IHP Publications
- ihp
- Anatomy
- Animals -- Religious aspects -- Judaism
- Animals in rabbinical literature
- Cranes (Birds)
- History -- Sources
- Hunting
- Morphology -- Animals
- Rabbis
- אנטומיה ומורפולוגיה של בעלי-חיים
- בעלי חיים ביהדות
- בעלי חיים בספרות חז"ל
- בעלי חיים בפולקלור
- כשרות בעלי חיים
- עגור (עוף)
- ציד
- ראשונים (רבנים)
- תעודות ומקורות היסטוריים