TY - CHAP
T1 - פובליציסטיקה ישראלית לנוכח ביקורת מוסרית-פוליטית ביצירות של סול בלו ופיליפ רות
AU - אשר, עמרי
N1 - תרבות וספרות
PY - 2023
Y1 - 2023
N2 - מאמר זה יבחן מקרה מייצג שבו השיח הספרותי והפובליציסטי בישראל נדרש לביקורת מוסרית-פוליטית יהודית-אמריקנית. אתמקד בהתקבלות הרומנים מה מעיק על פורטנוי מאת פיליפ רות וכוכב הלכת של מר סאמלר מאת סול בלו, שיצאו לאור לראשונה בתרגום לעברית בראשית שנות השבעים, ופרקים אחדים בהם מעמידים תמונה בלתי מחמיאה של לאומנות וכוחניות ישראלית. בלו ורות היו מן הסופרים החשובים הראשונים שהציגו את דמותה של ישראל באורח ביקורתי בשנים שבהן ביקורת כזאת הייתה עדיין נדירה ואפילו שערורייתית למדי בזרם המרכזי של הספרות והתרבות היהודית-אמריקנית. דרכם של המבקרים הישראלים להתמודד עם מה שהם תפסו כביקורת מוסרית מצד באי כוחה האינטלקטואלים של הקהילה היהודית באמריקה, הייתה לערער על הלגיטימציה של ביקורת שמקורה במבט יהודי מעבר לים. אטען כי מתחת לפני השטח של הדיון הגלוי על סוגיות אקטואליות של פוליטיקה ומוסר, הִכתיבה את הטון בשיח הישראלי מערכת היחסים הטעונה בין מולדת לתפוצה, והעיסוק שנגזר ממנה בזהות יהודית. המבקרים השתמשו ברטוריקה מגוונת כדי להציג את הביקורת ברומנים הנידונים כ'פחות יהודית' או כ'לא-יהודית', כך שתשתמע עדיפותה של החלופה הישראלית לחיים יהודיים באמריקה. (מתוך המאמר)
AB - מאמר זה יבחן מקרה מייצג שבו השיח הספרותי והפובליציסטי בישראל נדרש לביקורת מוסרית-פוליטית יהודית-אמריקנית. אתמקד בהתקבלות הרומנים מה מעיק על פורטנוי מאת פיליפ רות וכוכב הלכת של מר סאמלר מאת סול בלו, שיצאו לאור לראשונה בתרגום לעברית בראשית שנות השבעים, ופרקים אחדים בהם מעמידים תמונה בלתי מחמיאה של לאומנות וכוחניות ישראלית. בלו ורות היו מן הסופרים החשובים הראשונים שהציגו את דמותה של ישראל באורח ביקורתי בשנים שבהן ביקורת כזאת הייתה עדיין נדירה ואפילו שערורייתית למדי בזרם המרכזי של הספרות והתרבות היהודית-אמריקנית. דרכם של המבקרים הישראלים להתמודד עם מה שהם תפסו כביקורת מוסרית מצד באי כוחה האינטלקטואלים של הקהילה היהודית באמריקה, הייתה לערער על הלגיטימציה של ביקורת שמקורה במבט יהודי מעבר לים. אטען כי מתחת לפני השטח של הדיון הגלוי על סוגיות אקטואליות של פוליטיקה ומוסר, הִכתיבה את הטון בשיח הישראלי מערכת היחסים הטעונה בין מולדת לתפוצה, והעיסוק שנגזר ממנה בזהות יהודית. המבקרים השתמשו ברטוריקה מגוונת כדי להציג את הביקורת ברומנים הנידונים כ'פחות יהודית' או כ'לא-יהודית', כך שתשתמע עדיפותה של החלופה הישראלית לחיים יהודיים באמריקה. (מתוך המאמר)
UR - https://uli.nli.org.il/discovery/search?query=any,contains,9789655101522&tab=LibraryCatalog&search_scope=MyInstitution&vid=972NNL_ULI_C:MAIN&offset=0
M3 - פרק
SN - 9789655101522
T3 - עיונים בתקומת ישראל : סדרת נושא
SP - 183
EP - 208
BT - יהדות אמריקה בישראל
A2 - שרצר, עדי
A2 - שיף, עופר
PB - מכון בן גוריון לחקר ישראל והציונות - אוניברסיטת בן גוריון בנגב
CY - שדה בוקר
ER -