מסורת העוף : קובץ מאמרים

Translated title of the contribution: Tradition of fowl in Jewish Halacha

Research output: Book/ReportBookpeer-review

Abstract

אסופת מאמרים הדנה בהיבטים היסטוריים שונים הקשורים לעופות שנזכרו במקורות ישראל: זיהויים, בחינת זרמים פרשניים ופסיקתיים ודרכי השפעתם, העברתן של מסורות כשרות בין קהילות ישראל או לחילופין, התנוונותן והשתכחותן. המחקר מבוסס על מקורות כתובים מגוונים ומסורות שבעל-פה.
בין הנושאים שקובץ זה עוסק בהם: מהי מסורת כשרות ? סקירה עדכנית של רוב העופות הטהורים במסורת ישראל, האם הדרור והטווס הם כשרים? כיצד זכה תרנגול ההודו להכשר למהדרין, אף שאין לו מסורת ? נס השלו במדבר, קרבן העוף בבית המקדש ועוד סוגיות רבות. בנוסף מובאת בו סקירתו של ד"ר ירון סרי על מסורת התרגום של רב סעדיה גאון לשמות העופות הטמאים בתורה.
הספר זכה להכרה מחקרית ותורנית כאחד. ספר יסוד בפסיקת הלכות העוף בסוגיות אקטואליות בימינו.
Translated title of the contributionTradition of fowl in Jewish Halacha
Original languageHebrew
Place of Publicationנוה-צוף
Publisher[המחבר]
ISBN (Print)9657235006, 9789657235003
StatePublished - 2004

Keywords

  • Judaism -- Customs and practices
  • Kashrut
  • Poultry as food -- Religious aspects -- Judaism
  • Tradition (Judaism)

Cite this