TY - CHAP
T1 - מהו טקסט יהודי?
T2 - על משמעות הטקסט בתרבות היהודית
AU - שגיא, אבי
N1 - שער ראשון: מהרמנויטיקה לאנתרופולוגיה של היהדות
PY - 2021
Y1 - 2021
N2 - במאמר זה מוצגת תיאוריה הרמנויטית מקיפה על משמעותו של טקסט בהשוואה לתאוריות הרמנויטיות אחרות על אודות הטקסט. נקודת המוצא של המחבר היא ניתוח משמעות הטקסט כפי שהוא נחווה בעולם החיים של הקהילה היהודית לדורותיה. בתרבות היהודית הקלאסית הספר אינו מצוי "שם" מעבר לחיים המעשיים של הקהילה; מונח קפוא על המדף. יש לספר תפקיד מעשי בחיי היומיום. הוא נועד להיות טקסט מנחה חיים של היחד ושל הקהילה. מעמדו של הטקסט העברי הקלאסי, לפי שגיא, שונה ממעמדו של הטקסט בספרות העברית החדשה, ובניגוד אליו יש לו משמעות רבה בחיי היומיום. הטקסט הקלאסי נתון לדרשה, לעיון, לחקירה ולחידוש. יסוד בניינו של הטקסט הוא שהקהילה מנהלת דיאלוג מתמיד עם הטקסט שמעצב את חייה. (מתוך ההקדמה לקובץ)
AB - במאמר זה מוצגת תיאוריה הרמנויטית מקיפה על משמעותו של טקסט בהשוואה לתאוריות הרמנויטיות אחרות על אודות הטקסט. נקודת המוצא של המחבר היא ניתוח משמעות הטקסט כפי שהוא נחווה בעולם החיים של הקהילה היהודית לדורותיה. בתרבות היהודית הקלאסית הספר אינו מצוי "שם" מעבר לחיים המעשיים של הקהילה; מונח קפוא על המדף. יש לספר תפקיד מעשי בחיי היומיום. הוא נועד להיות טקסט מנחה חיים של היחד ושל הקהילה. מעמדו של הטקסט העברי הקלאסי, לפי שגיא, שונה ממעמדו של הטקסט בספרות העברית החדשה, ובניגוד אליו יש לו משמעות רבה בחיי היומיום. הטקסט הקלאסי נתון לדרשה, לעיון, לחקירה ולחידוש. יסוד בניינו של הטקסט הוא שהקהילה מנהלת דיאלוג מתמיד עם הטקסט שמעצב את חייה. (מתוך ההקדמה לקובץ)
UR - https://uli.nli.org.il/discovery/search?query=any,contains,9789657791028&tab=LibraryCatalog&search_scope=MyInstitution&vid=972NNL_ULI_C:MAIN&offset=0
M3 - פרק
SN - 9789657791028
T3 - פרשנות ותרבות סדרה חדשה
SP - 27
EP - 91
BT - כוחן של מילים (קובץ בעריכת ו)
A2 - רובין, ניסן
A2 - גוזמן כרמלי, שלמה
PB - כרמל
CY - ירושלים
ER -