TY - JOUR
T1 - זקנים במרחב הציבורי הפתוח
T2 - בידול של גיל ומגדר
AU - בן-נון, רינת
AU - איילון, ליאת
N1 - מאמר זה פורסם לראשונה בינואר 2018, בכתב העת The Gerontologist
Ben Noon, R, & Ayalon, L. (2017). Older adults in public open spaces: Age and gender segregation. The Gerontologist, 58(1), 149-158.
PY - 2018
Y1 - 2018
N2 - מטרת המחקר: למרות קיומו של מחקר העוסק בסביבות החיים של זקנים, עד כה נעשו מעט מחקרים הבוחנים את השימוש היומיומי של זקנים במרחבים הציבוריים הפתוחים בעיר. המחקר הנוכחי בוחן את פעילויותיהם של זקנים במרחב הציבורי הפתוח בעיר, תוך התמקדות בגיל ובמגדר כמשתנים רלוונטיים. שיטת המחקר: המחקר נערך באמצעות מחקר ויזואלי אשר עושה שימוש בצילומי סטילס. לצורך המחקר צילמנו באופן שיטתי, ארבע פעמים, בשני מרחבים מסחריים פתוחים אשר נמצאו בהם זקנים. צילומי הסטילס הומרו לתיאור נרטיבי, ולאחר מכן קודדו, כומתו והושוו תוך שימוש בסטטיסטיקה תיאורית. תוצאות: מרבית הזקנים הגיעו אל המרחבים הציבוריים בגפם. מתוכם, %44 הצטרפו לקבוצה חברתית של שני אנשים או יותר, בעוד ששאר הזקנים נותרו לבדם. כאשר התרחשה פעילות חברתית היו המשתתפים לרוב בני אותו מגדר (%69). בעוד שנשים הראו נטייה להתמזג בפעילות חברתית בדרך של שיחות חברתיות ספונטניות, הגברים נטו לקחת חלק במשחקים משותפים שנראה כי תוכננו מראש. השלכות: הממצאים מאירים את התפקיד החשוב שיש למרחבים ציבוריים פתוחים, שנמצאים בסביבת המגורים, כמקום מפגש ופעילויות חברתיות עבור הזקנים. יתרה מכך, ממצאינו מתארים תמונת בדידות הנחוות על ידי זקנים רבים במרחב הציבורי, למרות השהייה לצד זקנים רבים אחרים. ממצאים אלו צריכים לעודד מתכנני ערים ונותני שירות אחרים בעיר לתכנן ולהשתמש במרחבים הציבוריים הפתוחים באופן שישרתו את צורכי הזקנים המתגוררים בקרבת מקום.
AB - מטרת המחקר: למרות קיומו של מחקר העוסק בסביבות החיים של זקנים, עד כה נעשו מעט מחקרים הבוחנים את השימוש היומיומי של זקנים במרחבים הציבוריים הפתוחים בעיר. המחקר הנוכחי בוחן את פעילויותיהם של זקנים במרחב הציבורי הפתוח בעיר, תוך התמקדות בגיל ובמגדר כמשתנים רלוונטיים. שיטת המחקר: המחקר נערך באמצעות מחקר ויזואלי אשר עושה שימוש בצילומי סטילס. לצורך המחקר צילמנו באופן שיטתי, ארבע פעמים, בשני מרחבים מסחריים פתוחים אשר נמצאו בהם זקנים. צילומי הסטילס הומרו לתיאור נרטיבי, ולאחר מכן קודדו, כומתו והושוו תוך שימוש בסטטיסטיקה תיאורית. תוצאות: מרבית הזקנים הגיעו אל המרחבים הציבוריים בגפם. מתוכם, %44 הצטרפו לקבוצה חברתית של שני אנשים או יותר, בעוד ששאר הזקנים נותרו לבדם. כאשר התרחשה פעילות חברתית היו המשתתפים לרוב בני אותו מגדר (%69). בעוד שנשים הראו נטייה להתמזג בפעילות חברתית בדרך של שיחות חברתיות ספונטניות, הגברים נטו לקחת חלק במשחקים משותפים שנראה כי תוכננו מראש. השלכות: הממצאים מאירים את התפקיד החשוב שיש למרחבים ציבוריים פתוחים, שנמצאים בסביבת המגורים, כמקום מפגש ופעילויות חברתיות עבור הזקנים. יתרה מכך, ממצאינו מתארים תמונת בדידות הנחוות על ידי זקנים רבים במרחב הציבורי, למרות השהייה לצד זקנים רבים אחרים. ממצאים אלו צריכים לעודד מתכנני ערים ונותני שירות אחרים בעיר לתכנן ולהשתמש במרחבים הציבוריים הפתוחים באופן שישרתו את צורכי הזקנים המתגוררים בקרבת מקום.
UR - https://uli.nli.org.il/discovery/search?vid=972NNL_ULI_C:MAIN&query=lds05,contains,000380284
M3 - מאמר
SN - 2309-7353
VL - מ"ה
SP - 97
EP - 114
JO - גרונטולוגיה וגריאטריה: כתב-עת בנושאי הזיקנה
JF - גרונטולוגיה וגריאטריה: כתב-עת בנושאי הזיקנה
IS - 2
ER -