Abstract
זיהוי שני זני החיטה המקומית ששימשו להכנת לחם הפנים ושתי הלחם נעשה על פי תכונותיהם - בשילוב דברי חז"ל, ממצאים בוטניים-ארכיאולוגיים וספרות העוסקת בגידול חיטה מסורתית. יש להניח שעדיין מגדלים במשק הערבי פה ושם את רוב זני החיטה המסורתיים, ואלה מייצגים זנים שהיו כאן בימי קדם. (מתוך המאמר)
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | קז-קיב |
Journal | סיני: מאמרים ומחקרים בתורה ובמדעי היהדות |
Volume | קנא |
Issue number | 2 |
State | Published - 2018 |
IHP Publications
- ihp
- חיטה (צמח)
- Wheat
- לחם הפנים
- Shewbread
- בית המקדש
- Temple of Jerusalem (Jerusalem, Israel)
- חקלאות -- היסטוריה -- עת עתיקה
- Agriculture, Ancient
- זנים (בוטניקה)
- Plant species
- בוטניקה -- היסטוריה