זיהוי זני החיטה ששימשו לאפיית שתי הלחם ולחם הפנים

מרדכי כסלו, יונית תבק-קניאל, אורית שמחוני

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

זיהוי שני זני החיטה המקומית ששימשו להכנת לחם הפנים ושתי הלחם נעשה על פי תכונותיהם - בשילוב דברי חז"ל, ממצאים בוטניים-ארכיאולוגיים וספרות העוסקת בגידול חיטה מסורתית. יש להניח שעדיין מגדלים במשק הערבי פה ושם את רוב זני החיטה המסורתיים, ואלה מייצגים זנים שהיו כאן בימי קדם. (מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)קז-קיב
Journalסיני: מאמרים ומחקרים בתורה ובמדעי היהדות
Volumeקנא
Issue number2
StatePublished - 2018

IHP Publications

  • ihp
  • חיטה (צמח)
  • Wheat
  • לחם הפנים
  • Shewbread
  • בית המקדש
  • Temple of Jerusalem (Jerusalem, Israel)
  • חקלאות -- היסטוריה -- עת עתיקה
  • Agriculture, Ancient
  • זנים (בוטניקה)
  • Plant species
  • בוטניקה -- היסטוריה

Cite this