המעמד המדעי של ביצית מופרית של בהמה והשלכותיו ההלכתיות לעניין בשר מתורבת: [מתוך המדור: הלכה ואקטואליה]

ארי צבי זיבוטפסקי, יואל קניגסברג

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

אחת הטכנולוגיות הרווחות במדינת ישראל כוללת שימוש בתאי ביציות מופרות (מבהמה ומעוף), וחוות דעת הלכתיות עכשוויות מתייחסות לשאלה המרתקת - האם "בשר" המיוצר מתאי ביצית מופרית מוגדר ככשר או שמא יש שאלה של "בשר מן החי" או חששות אחרים? אם ה"בשר" אכן כשר, האם יוגדר בשרי או פרווה? המאמר מתמקד בהיבט המדעי של עוברים הנשטפים מפרה, והשלכת העובדות הללו על הדיון ההלכתי. לטכנולוגיה החדשה יש פוטנציאל להשפיע על ייצור מזון, ולכן לכל החלטה הלכתית בנושא שמתקבלת היום יכולות להיות השלכות מרחיקות לכת. חשוב שההחלטות יתקבלו על בסיס העובדות המדעיות ועם מחשבה לעתיד.
Original languageHebrew
Pages (from-to)117-129
Number of pages13
Journalהמעין
Volume249
Issue numberסד
StatePublished - 2024

IHP Publications

  • ihp
  • Cows
  • Cultured meat
  • Fetus
  • Jewish law
  • Kashrut
  • Ovum

Cite this