ה"דבס" בארץ-ישראל בימי הביניים

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

מטרת המאמר לבחון את הוראת המונח "דבס" ואת השתלשלותו על-פי המקורות הכתובים מימי הביניים. כן ייבדק ממתי הפך ה"דבס" למוצר אכילה בסיסי ושכיח בא"י. הדברים נבחנים לאור התמורות שחלו בענפי החקלאות בארץ ישראל בימה"ב ובהקשר להשפעת השלטון המוסלמי על גידול הגפן ועל תעשיית היין
Original languageHebrew
Pages (from-to)241-248
Number of pages8
Journalמחקרי יהודה ושומרון, דברי הכנס החמישי (קבץ): מכללת יהודה ושומרון, 1996
Volumeכרך ה
StatePublished - 1995

IHP Publications

  • ihp
  • Eretz Israel -- History
  • Grapes
  • Honey

Cite this