Abstract
בקרב יהודי אתיופיה שעלו לארץ ישראל נפוצים מאכלים שונים שנהגו לאכול בארץ מוצאם. המאכל המסורתי השכיח ביותר באתיופיה הוא האנג'רה, מעין פיתה שטוחה העשויה מזרעי דגן הטף. בארץ עלתה השאלה, אלו ברכות יש לברך על המאכלים העשויים מטף, ובמאמר מתמקד המחבר רק בשאלת ברכת הלחם העשוי על טהרת גרגרי הטף.
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 328-333 |
Number of pages | 6 |
Journal | תחומין |
Volume | 25 |
State | Published - 2005 |
IHP Publications
- ihp
- Birkat ha-mazon
- Grain
- Jewish law
- Jews, Ethiopian -- Eretz Israel
- Jews, Ethiopian -- Israel