בישולים שבתאיים: אוכל, זיכרון וזהות נשית בתרבות השבתאית בתורכיה המודרנית

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

המחבר מתייחס לספרה של אסין עדן, "סלוניקי - ספר בישול משפחתי", כאל תעודה אישית, פסיכולוגית, סוציולוגית ואנתרופולוגית, המשתקפת דרך התרבות החומרית של האוכל. לדעתו הספר הוא בבחינת מנסרה שמשתקפים בה עידן ועדה שעברה תהליך של חילון בתורכיה המודרנית. האוכל כאילו ניתק מהזמן המקודש, כלומר מהביוגרפיה המיתולוגית-המשיחית של שבתי צבי, מתחלן בתורכיה הכמאליסטית ומקבל את משמעותו החדשה דרך הזיכרון הקיבוצי של "היחד" השבתאי, המתעצב הפעם מבעד לדמות האם. בדומה לעדה השבתאית כולה, הנסתר בספר רב על הגלוי, והמחבר סובר שדווקא נסתר זה - יש בו כדי לזרוע אור נוסף על זהותם של השבתאים בני זמננו.
Original languageHebrew
Pages (from-to)219-251
Number of pages33
Journalפעמים: פרקי עיון במורשת ישראל במזרח
Volume105-106
StatePublished - 2006

IHP Publications

  • ihp
  • היסטוריה יהודית -- עת חדשה
  • Jews -- History -- 1789-
  • נשים ביהדות
  • Women in Judaism
  • מנהגים יהודיים
  • Judaism -- Customs and practices
  • הלכה
  • Jewish law
  • כשרות
  • Kashrut
  • מנהגי אכילה יהודיים
  • Food -- Religious aspects -- Judaism
  • Food habits -- Religious aspects -- Judaism
  • שבתאות
  • Sabbathaians
  • יהדות ומין
  • Sex -- Religious aspects -- Judaism
  • גילוי עריות
  • Incest
  • מזון
  • Food
  • מתכונים
  • Formulas, recipes, etc
  • ספרי בישול
  • Cooking

Cite this