המחקר הנערך בפקולטה למדעי החיים בבר-אילן, יפחית את הצורך לרסס את הצמחים בחומרים כימיים ובכך ישפיע על הקטנת זיהום הקרקע, המים והנזק הבריאותי
איך המערכת החיסונית של פירות וירקות יכולה להשפיע על הבריאות שלנו? חוקרים מהפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן, עושים שימוש בטכנולוגיה מתקדמת, המאפשרת להם להבין טוב יותר את המורכבות של המערכת החיסונית של הצמחים. מחקר זה מאפשר להם לפתח זנים של צמחים וירקות מאכל עמידים יותר בפני וירוסים ומזיקים
ככל שהאוכלוסייה גדלה, כך גדלה גם צריכת פירות וירקות בישראל. בד בבד, עם השנים, התרבו גם הווירוסים והמחלות התוקפים את צמחי התבלין, הירקות והפירות, וזנים רבים נזקקים כיום לטיפול מונע מחלות, על מנת שלא יכחדו. החוקרים פרופ' יגאל כהן וד"ר יריב בן נעים מהמעבדה לפיתוח זנים של צמחים באוניברסיטת בר-אילן, עובדים על השבחת זן חדש של פירות וירקות טעימים ובעלי חוסן טבעי לווירוסים ומזיקים שונים
פיתוח זן חדש ועמיד יותר של פירות וירקות יפחית את הצורך לרססם בחומרים כימיים מזיקים, ובכך ישפיע על הקטנת זיהות הקרקע, המים והנזק הבריאותי שעשוי להיגרם מכך לאדם. פיתוח כזה גם ישרת את החקלאים שיוכלו לגדל בכמות גדולה מוצרים טעימים ואיכותיים, ויוביל להורדת המחירים ולמזון בריא יותר לכל הצרכנים
[Developing plant species immune to diseases
The research, conducted by the life science faculty at Bar Ilan University will reduce the need to fumigate the plants with chemicals and will help reduce the pollution of soil and water as well as health damage]
לצפייה בהסכת